Vil du være med å redde liv? Støtt arbeidet til Norske Redningshunder!

Norske Redningshunder – Troms Distrikt er en frivillig redningsorganisasjon som utdanner og trener hundeekvipasjer for bruk i redningstjenesten i Troms. Vi deltar også på redningsaksjoner i Finnmark og Nordland og ellers i landet ved behov. I vårt distrikt utdanner vi lavinehunder, ettersøkingshunder og hunder som brukes ved søk etter personer i nedraste bygg, større industriulykker og i katastrofeområder som ved jordskred og jordskjelv.

Har du lyst til å hjelpe oss med å redde liv? Doner ønsket beløp til kontonummer 4750 64 33017  Ingen gaver for store, ingen gaver for små. Norske Redningshunder er en organisasjon basert på frivillighet, og alle donasjoner går uavkortet til trening og redningsarbeid. Under følger en liten beskrivelse av hvem vi er og hva vi gjør. Tusen takk! 

Norske Redningshunder i Tromsø har 38 medlemmer. Vi er en svært aktiv redningsorganisasjon som trener søk etter mennesker både sommer og vinter, og på vinteren med særlig fokus på å hurtig finne personer som er tatt av snøskred. Treningsgruppen har 3 faste fellestreninger i uken, hele året. Vinterstid består gruppen av 2 instruktører, 2 godkjente lavinesøksekvipasjer samt 15 hunder og hundeførere under utdanning.

Hundens fantastiske luktesans gjør at den kan finne mennesker som er begravd flere meter under snøen. Lavinehunder kan effektivt gjennomsøke rasområdet og finne savnede i store skredområder. Man sier gjerne at 20 mann med sondestenger bruker 20 timer på å gjennomsøke et område på 100x100 meter, mens en lavinehund bruker 20 minutter. 

Våre hunder er opplært til å markere ved graving eller halsgivning når den kjenner lukten av mennesker som er begravd under snøen.

Å utdanne en lavinesøksekvipasje, bestående av søkshund og hundefører, krever store menger trening. Utdanningen tar normalt to til tre år og stiller store krav til ekvipasjens evne til å takle de ekstreme situasjonene vi kan komme ut for, samt naturforholdene i fjellet på vinterstid.

I en skredsituasjon er det svært viktig å ha lavinehunder tilgjengelig så snart som mulig. Ved et snøskred blir derfor ekvipasjene fra Norske Redningshunder tidlig utkalt via politiets ”skredknapp”, som er et varslingssystem utviklet for å få vitale ressurser ut til skredområdet så hurtig som mulig.

Våre godkjente hunder og hundeførere er ”alltid” beredt til å rykke ut på kort varsel, og er ofte en av de første organiserte hjelpemannskapene som ankommer et skred. Lavinesøksekvipasjer fra vårt distrikt blir årlig utkalt på 10-15 aksjoner for søk etter skredtatte.

Norske Redningshunder samarbeider tett med politi, ambulansehelikopter og andre frivillige organisasjoner som Røde Kors og Norsk Folkehjelp. Sammen er vi en viktig del av redningstjenesten i denne landsdelen og i vårt lokalmiljø. 

Vi håper du ser nytten av å ha en faglig dyktig og frivillig redningstjeneste som kan bistå både i nærområdet Tromsø og i omegn. Ønsker dere mer informasjon eller har spørsmål om vårt arbeid som frivillig organisasjon, ta gjerne kontakt på mail leder.dio13@gmail.com, telefon 40 20 24 70, eller besøk vår lokale hjemmeside http://www.nrh-troms.no. Vi besvarer gjerne spørsmål og stiller opp dersom det er ønskelig.

Aktivitetskalender

«

januar 2018

»
Uke M T O T F L S
1 1234567
2 891011121314
3 15161718192021
4 22232425262728
5 293031        

Bli medlem

Nyheter fra NRH sentralt